De 6 nieuwste kersttrends van 2019 door Christmaholic.nl

Is jouw (web)winkel al klaar voor kerst? Saskia de Laat aan het woord

Retailers verkopen gemiddeld 50% meer tijdens de feestdagen. Wij willen natuurlijk dat al onze retailers goed zijn voorbereid en de juiste producten beschikbaar stellen aan hun klanten. Daarom vroegen wij het populaire kerstmis-blog Christmaholic om de nieuwste kersttrends van 2019 te omschrijven. Saskia de Laat van Christmaholic begon in 2009 met schrijven over kerst en is inmiddels uitgegroeid tot een blog dat jaarlijks 1 miljoen bezoekers aantrekt. 

Hoe het begon
Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gek op de feestmaand. In december komt alles samen. Gezelligheid, lekker eten & drinken, prachtige versiering in huis. Maar ook gedecoreerde straten en winkels, cadeautjes kopen & feestelijk inpakken, mooie kleding dragen en ga zo maar door. Vooral de aanloop naar kerst, de weken voorafgaand aan de feestdagen, vind ik heerlijk. Al die kerst voorpret, ik hou er ontzettend van. En ik deel het graag met anderen.

“Kerstbloggen is mijn werk. Ik deel kersttrends, cadeautips en kerstcollecties van de mooiste merken.”

Saskia de Laat

De kersttrends van 2019
Maar genoeg over mij, ik deel graag nog een aantal decoratietrends zodat jij als retailer precies weet wat er speelt. Welke kleuren, stijlen en algemene kersttrends zijn er dit jaar te ontdekken? Bij elke kersttrend heb ik een aantal producten gevonden die je kunt inkopen bij Orderchamp. 

Winters
De terugtrekkende gletsjers en het smeltende poolijs: we horen er bijna elke dag over. De maatschappelijke kreet rondom klimaatverandering heeft ook effect op de kersttrends. Nog nooit eerder is een winterse decoratie stijl met veel sneeuw, ijs, blauwe en witte tinten zo populair geweest als dit jaar. 

FIR TREE | Jurianne Matter
TREE | Studio Lof

Nostalgie
Daarnaast zien we een ongekende hang naar traditie en nostalgie. Denk aan vintage inspired kerstornamenten (zoals de beroemde reflexbal). Maar ook de traditionele notenkraker en ‘ouderwets’ kerstservies.

Classic Red Dots | Oh Oh Socks BV.
Wooden Bow Tie | Bewooden

Fluweel
Velvet is hot. En dat zien we ook in kerstdecoraties terug. Er zijn fluwelen kerstballen in alle soorten, kleuren en maten.

Decoratie Lint – Sterren | Paper Art
Isastiek | Ellastiek

Goud
Bij kerst horen – naast glitters – natuurlijk ook metallics. De afgelopen jaren zagen we veel koper en roségoud. Dit jaar is het enkel goud dat de klok slaat. In alle denkbare tinten. Van zeer licht, zacht goud tot diep en donker brassgold.

Kerstboom kleine kaarsjes goud | Atelier W.
Golden Deer | Posterjunkie 

Droogbloemen
Terug van weggeweest: droogbloemen! Ook met Kerst zijn ze van de partij. Verwerk ze in een kerstboeket, stop ze in een doorzichtig glazen kerstbal en hang ze in de boom. Of bind ze vast aan de takken van de boom voor extra volume.  

Paperweight Flower Glass | Art Deco 

Cashmere Kiss Flower Diffuser | Greenleaf gifts

Christmas makeover
Overgewaaid uit de VS: we versieren veel meer dan alleen één kerstboom in de huiskamer. Elke kamer krijgt een christmas makeover. Er liggen kerstkussentjes op de bank en voor de ramen hangen kerstkransen. Een kerstboom in de slaapkamer? Why not! Kersthanddoeken in de badkamer? Jazeker! Een kerstzeeppompje op het toilet? Goed idee! En ook de gevel, de tuin en de gang doen gezellig mee.

Kerstboom op hout | Brandthout

Illuus Ster | Illuus

Stel je vraag
Natuurlijk zijn er nog veel meer kersttrends en versier ideeën voor 2019. Wil jij persoonlijk advies als retailer van Orderchamp? Stel je vraag aan Saskia hieronder op de Orderchamp Facebook pagina. Ik wens je een gezellige, zalige maar vooral commercieel succesvolle kerstperiode toe!