Modetrends veranderen en onze telefoonhoesjes dansen met deze trends mee

Maak kennis met Michelle Savenije, het creatieve brein achter Casimoda

Het creatieve brein achter Casimoda is Michelle Savenije. Zij besloot in 2013 om een webshop te starten in leuke telefoonhoesjes. Casimoda is inmiddels de grootste nichespeler voor hippe en leuke telefoonhoesjes in Nederland en België. Het is volgens haar tijd om internationaal te gaan en ziet, net als wij, kansen met Orderchamp. Wij zijn daarom ook heel blij dat Casimoda zich heeft aangesloten op ons platform. Hoe ze dit allemaal heeft gerealiseerd, lees je in deze Behind the Brand.

Michelle Savenije van Casimoda: Ik ben mijn onderneming gestart met €1 investering.

Hoe het begon
“Ik wist als jong kind al dat ik wilde ondernemen. Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en handelde al op jonge leeftijd op Marktplaats. Mensen hadden vaak niet door dat ze met een 14-jarige aan het onderhandelen waren”. Deze ervaring heeft meegespeeld in keuzes in het begin en dat Casimoda uit de startblokken schoot. Michelle zag kansen voor het online verkopen van leuke telefoonhoesjes nadat de zoektocht in de winkelstraten en op het web naar een leuk hoesje uitmondde op een teleurstelling. “Er zijn genoeg webwinkels in telefoonhoesjes, maar het leeuwendeel verkoopt hetzelfde. Ze moeten uiteindelijk concurreren op prijs en service, dat wilde ik niet. Ik ging het anders doen. Ik ben mijn bedrijf gestart met $1 investering, bizar als ik er nu aan terugdenk”.

Michelle ging haar ontwerpen verkopen via Marktplaats en dat verliep zo goed dat ze besloot het uit te breiden. Binnen no-time stond er een webshop en waren er duizenden volgers op Instagram. “Toentertijd was het erg makkelijk om nieuwe volgers te krijgen. Ik plaatste een IG-post met winactie en een aantal dagen later had ik duizenden nieuwe volgers”. Daarmee werd de basis gelegd van haar bedrijf en heeft ze dit kunnen uitbreiden tot wat het nu is. Casimoda staat voor hippe en leuke telefoonhoesjes volgens de laatste trends. “De kans dat een fashionista of modemeisje bij ons gaat slagen, is heel groot”.

Kansen met Orderchamp
“We moeten en willen groeien. De B2B-markt (nationaal en internationaal) is dan ook een logische stap. We waren direct enthousiast toen Orderchamp ons benaderde. We hebben ons de afgelopen jaren vooral gefocust op B2C verkoop en Orderchamp biedt een B2B platform dat als kickstart gebruikt kan worden om in contact te komen met retailers en resellers, ideaal! Daarbij speelt mee dat Orderchamp zich onderscheidt met een handmatige selectie van de interessantste webwinkels binnen iedere branche, iets wat Casimoda op het lijf is geschreven”.

Op naar de hoofdprijs
Met haar sterke online marketing skills heeft Michelle haar pijlen gericht op de rest van de wereld. Ze gaat haar unieke hoesjes aanbieden van de UK tot aan Japan. Dat de designs van Casimoda populair zijn bij jonge meiden tot aan succesvolle boss-babes is al lang in de praktijk gebleken in Nederland en België, nu de rest van de wereld nog!