Authentieke lederwaren uit Nederland veroveren de wereld

Maak kennis met de handgemaakte tassen van de familie Mutsaers

Mutsaers is een familiebedrijf dat al sinds 1962 staat voor Nederlands vakmanschap met een persoonlijke toets. Al drie generaties lang brengt de familie Mutsaers handgemaakte lederwaren op de markt die vervaardigd worden vanuit hun werkplaats in Kaatsheuvel. 

Debbie Mutsaers staat momenteel aan het hoofd van het bedrijf. Zij ziet het groots en deinst er niet voor terug om de wereld te veroveren met haar creaties. Ze heeft onder meer klanten uit New York, Parijs, Korea, Japan, Duitsland, Denemarken, Spanje, Engeland en Zwitserland.

Het begon allemaal veel kleinschaliger met de handgemaakte tassen van opa Jan. Hij gaf de fakkel na 22 jaar door aan vader Wim die de lederwaren naar een hoger niveau tilde. “In die periode heeft ons bedrijf een grootse ontwikkeling doorgemaakt. Mijn vader heeft ons merk bekender gemaakt en de producten een update gegeven: luxe sloten, luxe leersoorten en het familiewapen zichtbaar op de tas”, vertelt Debbie Mutsaers. 

Debbie stapte in 2012 in het bedrijf nadat ze haar kantoorbaan bij een aannemer beëindigde. Slechts enkele jaren later nam ze de zaak over van haar vader. Debbie vindt het heel belangrijk om de ziel van het bedrijf te behouden. Zo vindt de productie van de lederwaren nog steeds plaats in Nederland. “We zijn er heel trots op dat wij elke tas nog altijd met de hand maken, hier in Nederland. Trots op het feit dat we nooit de stap hebben genomen om in een ander land te produceren”, legt Debbie uit. Volgens Mutsaers kan er op die manier een optimale kwaliteit gegarandeerd worden. En daarbij zou een productie in het buitenland niet bij het verhaal van het merk passen. Daarnaast hecht Debbie ook erg veel belang aan duurzaamheid door alleen te werken met verantwoord en ecologisch leer.

We zijn er heel trots op dat wij elke tas nog altijd met de hand maken, hier in Nederland. Trots op het feit dat we nooit de stap hebben genomen om in een ander land te produceren.

Dutch Craftsmanship

Mutsaers Lederwaren blijft maar groeien en dat is mede te danken aan de moderne aanpak van Debbie. Zij lanceerde een webshop en promoot het merk ook op social media. Debbie vindt het belangrijk om te evolueren en op die manier ook meer buitenlandse klanten aan te trekken. Haar website staat sinds 2016 online en werd onlangs ook vertaald. Je kan er laptoptassen, dames tassen, rug & reistassen en allerhande accessoires aanschaffen. 

Onze merkbeleving en het vertellen van het Mutsaers-verhaal is cruciaal. Iedereen die een Mutsaers-product aanschaft moet zich onderdeel van de familie voelen

Toch staat het merk nog steeds voor persoonlijkheid en authenticiteit dankzij de stempels van de voorgaande generaties. “Onze merkbeleving en het vertellen van het Mutsaers-verhaal is cruciaal. Iedereen die een Mutsaers-product aanschaft moet zich onderdeel van de familie voelen”, benadrukt Debbie. De tas van Debbie’s opa wordt nog steeds gemaakt en is ook vandaag nog altijd een bestseller. Debbie gaf de tas een modernere look, maar de basis is nog steeds hetzelfde. 

Bekijk deze tas en nog tal van andere ambachtelijke pareltjes van Mutsaers in de Orderchamp Marketplace