Wooden Amsterdam maakt duurzaamheid toegankelijk voor iedereen

Maak kennis met de familie van Wooden Amsterdam

Wist je dat Wooden Amsterdam eigenlijk een familiebedrijf is? Het begon allemaal in 2016, toen Wieger en zijn vader Hans zich realiseerden dat ze iets wilden doen met hun gedeelde passie voor duurzame, houten producten.

“Mijn vader kwam naar me toe en zei: we zouden samen een goed team kunnen vormen”, vertelt Wieger. “En: ‘Ik heb mijn hele leven gereisd voor dat grote bedrijf, nu zou ik meer willen doen met mijn zoon’.” Zo wordt Josemans senior de productman, zijn zoon de ondernemer.

Wooden Amsterdam werd kort daarna opgericht en zodra ze begonnen te groeien, kwam Meike bij het team. En met een beetje hulp van hun moeder zo nu en dan, maakt inmiddels het hele gezin deel uit van het bedrijf. Inmiddels biedt Wooden Amsterdam online 500 designproducten van verschillende merken aan. Daarbij zijn vader en zoon ook eigen producten gaan ontwikkelen.

“Duurzame artikelen zijn populair omdat mensen zich er goed bij voelen. Nee, we hoeven geen bossen te kappen; we gebruiken specifiek fsc-hout en in de toekomst willen we ook meer met stadshout gaan werken. Bijvoorbeeld van bomen die bij het Leidseplein moeten worden gekapt.”

Wooden snijplanken

Iedereen binnen de familie heeft zijn eigen specialiteit. Wieger is een geboren ondernemer en een specialist in online marketing. Hans is meer een traditionele charmante verkoopman. Meike weet veel over duurzaamheid en de natuur en schrijft er dan ook graag over.

Ze is net begonnen met het bestuderen van ‘Forest & Nature conservation’, dus ze is inmiddels omweg om milieudeskundige te worden! “Om uiteindelijk het hele bedrijf klimaatneutraal te maken werken we met ‘klimaatneutrale verzending’. Daarbij wordt berekend hoeveel CO2 een pakket kost, wat vervolgens met een kleine opslag wordt gecompenseerd. Voor een zending binnen Nederland is dat bijvoorbeeld 5 cent”.

Ik heb mijn hele leven gereisd voor dat grote bedrijf, nu zou ik meer willen doen met mijn zoon.

Nieuwe collecties in het assortiment

Ondersteund door hun marketeers, hebben ze inmiddels met een gedreven team een mooi eigentijds bedrijf weten neer te zetten waar ze nu ook regelmatig nieuwe collecties toevoegen aan het assortiment.  Zo toonden ze onlangs hun nieuwe collectie op showUP, een Nederlandse vakbeurs voor thuis en cadeau.

Afgezien van klassiekers zoals hun eigen borden, modieuze accessoires en Trobla, hebben ze enkele nieuwe items geïntroduceerd. Zo verkopen ze nu ook Acoustibox Akoestische Versterkers en verkopen ze diverse producten onder hun eigen label Wooden Amsterdam.

Wat is jouw favoriete item? Bekijk ze in de Orderchamp Marketplace.

FLYTE floating plants
Wooden bowties